Passion4kids 2024: ‘Met elkaar doen waarin we geloven’

Bezoekers, kinderen, hun ouders, familie, vrienden, PIT'ers en andere vrijwilligers, sponsoren: ze voelden zich met elkaar verbonden

Kippenvel, groots, overweldigend, ontroerend, onvoorstelbaar knap, om stil van te worden, indrukwekkend. Zomaar een greep uit de reacties van de vele bezoekers, jong en oud, die de tweede Passion4kids van PIT kinderopvang & onderwijs in Hendrik-Ido-Ambacht hebben meebeleefd.

De kinderen van de christelijke kindcentra De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom voerden dit unieke muziekevenement uit. Samen met verteller Patrick van der Giessen, burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, vertolkten zij aan de hand van Nederlandse moderne popnummers het verhaal over de laatste uren van het leven en de opstanding van Jezus.

Verbonden

De avond begon met de ingetogen tocht met het verlichte kruis vanaf christelijk kindcentrum De Tweestroom. Veel mensen sloten zich hierbij aan en liepen met elkaar naar het Baxpark waar zich al een groot publiek had verzameld. Daar zongen de kinderen op diverse podia vervolgens solo, duo, trio en in het koor live de sterren van de hemel. Hun zang werd afgewisseld met filmbeelden. Zo werd het paasverhaal van opoffering, vergeving, liefde en hoop voor de toekomst vol overtuiging verteld. Bezoekers, maar ook de kinderen, hun ouders, familie, vrienden, medewerkers van PIT, vrijwilligers, sponsoren: ze voelden zich met elkaar verbonden en hebben genoten.

Memorabel

In haar slotwoord benadrukte Patricia Visser, waarnemend bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs, hoe ontzettend trots ze is. “Trots op de cast- en koorleden. Zij hebben laten zien wat ze in huis hebben en hun talenten ingezet om de boodschap van liefde, verlichting en hoop vanavond met alle mensen op het plein te delen. En ik ben ook zo trots op het team dat deze Passion4kids 2024 mogelijk heeft gemaakt. Zo doen we met elkaar waarin we geloven! We hebben vanavond het mooie resultaat ervaren van een geweldige samenwerking van kinderen, ouders, vrijwilligers en collega’s van PIT. Dankzij hun inzet en energie en met de steun van de gemeente, de kerken in Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Alblasserdam en alle trouwe, maar ook nieuwe sponsoren is het een memorabele avond geworden. Allemaal heel hartelijk bedankt hiervoor!”

 

Passion4kids 2024- Jezus en Pilatus Passion4kids 2024- Jezus en Pilatus
tocht met het kruis tocht met het kruis
Passion4kids 2024-koor Passion4kids 2024-koor
Passion4kids2024-Jezus herrezen Passion4kids2024-Jezus herrezen
Passion4kids2024-cast Passion4kids2024-cast
Passion4kids 2024-Maria bij het kruis Passion4kids 2024-Maria bij het kruis
IMG_4166 IMG_4166
IMG_4268 IMG_4268