Burgemeester Patrick van der Giessen verteller Passion4kids 2024

'Verbinden en tussen de mensen staan'

Burgemeester Patrick van der Giessen van Hendrik-Ido-Ambacht vertolkt de rol van verteller in Passion4kids 2024. Hij treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen burgemeesters Dominic Schrijer en Hein van der Loo van de gemeente Zwijndrecht, dj Mattie Valk van Qmusic en de Ambachtse schrijver, interviewer, muzikant en podcaster Willem Eekhof.

De verteller heeft een belangrijke rol. Hij leidt Passion4kids in, introduceert de hoofdrolspelers, is de verbindende schakel tussen de verschillende scènes en heeft het slotwoord. Toen het verzoek van PIT kinderopvang & onderwijs kwam of hij dit jaar de verteller in Passion4kids wilde zijn, aarzelde Van der Giessen geen moment. Na een snelle blik in zijn agenda waarin bij woensdagavond 27 maart nog niets stond gepland, zei hij volmondig ja. “Om meerdere redenen. Als burgemeester wil ik verbinden en tussen de mensen staan. Daarvoor is Passion4kids een uitgelezen kans. Daarnaast vind ik het paasverhaal aangrijpend en mooi vanwege de beloftevolle boodschap. Dat die door kinderen met veel muzikaal talent en enthousiasme wordt gebracht, maakt het nog krachtiger. En dat Passion4kids in ons dorp, op een steenworp afstand van het gemeentehuis, plaatsvindt, voelt voor mij als geboren en getogen Ambachter goed.”

Bij elkaar brengen

Van der Giessen prijst de inzet van alle betrokkenen. “Kinderen, pedagogisch medewerkers, onderwijsassistenten, leerkrachten, ouders en veel andere vrijwilligers… Ze werken met passie samen om met Passion4kids zoveel mogelijk mensen, jong en oud, bij elkaar te brengen. Dat is niet alleen een groot compliment, maar ook een groot publiek waard. Ik vind het fantastisch dat ik de rol van verteller op me mag nemen en kijk ernaar uit om met de kinderen op het podium te staan. Kom en beleef het met ons mee!”

Woensdag 27 maart voeren kinderen van groep 5 tot en met 8 van De Meander, De Wijngaard en De Tweestroom, de drie Ambachtse christelijke kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs, Passion4kids 2024 uit. Iedereen kan dit indrukwekkende evenement gratis bijwonen. Om 18.30 uur begint bij kindcentrum De Tweestroom aan de Jan Wissenslaan 5 de tocht met het verlichte kruis. Aansluiten kan op elk moment. Deze tocht eindigt bij het Baxpark. Daar barst om 19.30 uur de muzikale vertolking van het paasverhaal over het lijden en de herrijzenis van Jezus los.

Verteller Passion4kids 2024 Verteller Passion4kids 2024