Landelijke onderwijsstaking

voor de toekomst van onze kinderen!

Het team van kindcentrum De Rank staakt vandaag. Wij sluiten ons aan bij de landelijke staking, omdat we vinden dat het Rijk meer geld moet vrijmaken. Geld waarmee de problemen met het lerarentekort, de werkdruk en de salarissen voor de lange termijn kunnen worden opgelost. 

Het eerder toegezegde bedrag van onderwijsminister Arie Slob is onvoldoende om de problemen in het onderwijs structureel (en goed) op te lossen. Het bestaat bijna volledig uit eenmalige middelen voor 2020. Dat maakt dat wij vinden dat de minister de problemen waarmee de scholen kampen niet serieus neemt. Voor de jaren na 2020 zijn we immers weer terug bij af.

Het team van kindcentrum De Rank wil graag dat ieder kind nu en in de toekomst kwalitatief goed onderwijs krijgt aangeboden. Ieder dag doen we hier ons best voor en bij ons zijn alle kinderen topprioriteit. Daarom wordt er nu aan de noodrem getrokken om ook voor de huidige generatie baby’s/peuters goed onderwijs te kunnen garanderen. Wij willen niet dat groepen naar huis gestuurd worden, omdat er geen of onvoldoende kwalitatief goede leerkrachten zijn. 

Laat deze staking een duidelijk signaal zijn dat nu investeren in het onderwijs keihard nodig is voor de toekomst van onze kinderen! 

 

Met vriendelijke groeten,

Het team van Kindcentrum De Rank

geen topprioriteit geen topprioriteit