Onze acteurs en het verhaal

over de film van de Passion4kids

Afgelopen maandag, de eerste dag na de vakantie, verliep voor een aantal kinderen van de Rank anders dan zij hadden gedacht. Kijk, vervelend vonden ze het geen van allen om nog even geen les te hoeven volgen maar te bedenken dat ze de ’hele’ dag geen les zouden hebben, en zelfs later dan half 3 terug zouden zijn... dat had eigenlijk niemand verwacht.

Passion 4 Kids, u heeft er misschien al van gehoord. Met Pasen gedenken we dat  de Here Jezus Zijn leven gaf om ons te redden.  Dit wordt alweer voor het  5e jaar nagespeeld door kinderen van de Notenbalk in Zwijndrecht. Dit is het eerste jaar dat ons kindcentrum de Rank ook meedoet. Vol enthousiasme hebben een groep kinderen zich opgegeven om te zingen en/ of een rol te spelen in dit verhaal. En zo gingen we dus met een groep kinderen van de Notenbalk en de Rank maandag op pad naar de gevangenis in Sliedrecht. Door agent Maarten werden we rondgeleid en kwamen we terecht bij de cellen waar de scene opgenomen zou worden dat Jezus in de gevangenis komt. En dat is toch wel indrukwekkend.  Een kille lege ruimte met  een vastgezetbed, toilet en fonteintje. Namen van mensen op de muren en deuren die daar hebben vastgezeten.  De kinderen die politie speelden kregen échte politiejassen aan en de 2 gevangenen, gevangenispakken. De kinderen van de Rank waren de politieagenten en wat deden ze het goed! Want zo’n scene opnemen kost veel tijd. Er gaat namelijk nog weleens iets mis. De hoofdrolspeler die zijn hoofd stoot in het politiebusje, politieagent Maarten die nog niet weg was toen de camera al draaide. Je wilt als filmcrew echt iets moois en goeds neerzetten en dat is gelukt! We hebben een pauze genomen tussen de middag en hebben met alle kinderen onze lunch gegeten bij de Rank om vervolgens de 2e scene te gaan opnemen. Deze werd gefilmd bij het Weetpunt in Zwijndrecht. De arrestatie van Jezus. Het klinkt misschien een beetje vreemd qua volgorde. ’s ochtends in de gevangenis gebracht worden en ’smiddags gearresteerd worden. Vanwege het slechte weer hebben we de scenes andersom opgenomen. Dat zijn weer de voordelen van een filmopname. De volgorde maakt niet veel uit, als het resultaat maar klopt! Onze politieagenten van de Rank mochten hun uniformen weer aantrekken want de tweede scene van deze dag zou worden opgenomen. Zittend in het politiebusje en dan hard komen aanrijden, dat vonden ze wel wat. Te bedenken... dat dit wel 10 keer opnieuw gedaan werd. Jezus werd gearresteerd door onze politieagenten meegenomen.

Het was een lange dag maar wat knap hoe de kinderen keer op keer in de startblokken stonden en serieus hun rol uitvoerden. Iet na half 3 stonden alle scenes er goed op en gingen we terug naar school. Wat zal het eindresultaat mooi en bijzonder zijn, dat kan ik u garanderen. Komt u ook op ... april kijken? Het is écht de moeite waard!

Meer foto’s staan in het volgende fotoalbum: 

https://www.rank-heerjansdam.nl/ph-26770-3-38056/foto/fotos_film_passon4kids.html?

 

 

IMG-20190305-WA0011 IMG-20190305-WA0011
IMG-20190305-WA0001 IMG-20190305-WA0001
IMG-20190305-WA0005 IMG-20190305-WA0005
IMG-20190305-WA0010 IMG-20190305-WA0010